Foto: Annie Bondefelt

VM-silver i thaiboxning till Angela Mamic från Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Angela Mamic från Olofström slog sig hela vägen fram till sin andra raka VM-final i thaiboxning. Där sattes hon stopp för av kroatiskan Helena Jurisic, som bjöd på tufft motstånd. Mästerskapsmedaljen var Angela Mamics tredje VM-silver i karriären.

Thaiboxaren Angela Mamic har imponerat på sin resa mot VM-finalplatsen. I semifinalen besegrade hon turkiskan Tugce Akkus efter tre tuffa ronder men i finalen blev motståndet för hårt. Matchen gick tre ronder och kroatiskan Helena Jurisic vann på poäng 30-27 med seger 10-9 i samtliga ronder.

Förhoppningar om guld

Silvermedaljen i VM, som avgjordes i Mexiko, var Angela Mamics andra raka och tredje totalt i karriären. Ett fantastiskt resultat, men thaiboxaren klev in i finalen med förhoppningar om att ta ett efterlängtat VM-guld.

– Det är klart att jag är besviken men min motståndare har gått över 200 matcher och jag får se det som en erfarenhet, säger Angela Mamic till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.