Yaras mördare tillbaka i fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som dömts till livstids fängelse för mordet på åttaåriga Yara flyttas tillbaka till fängelset efter ett halvår på rättspsyk i Växjö.

Den nu 32-åriga kvinnan dömdes för ett år sedan till livstids fängelse för mordet på åttaåriga Yara Alnajjar, och hamnade på säkerhetsanstalten Hinseberg. Men i oktober flyttades hon till rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö då hennes psykiska hälsa skulle ha försämrats.

– Det är en tuff tid för henne. Vi står i regelbunden kontakt med varandra. Att hon flyttas tillbaka till fängelset var en ny uppgift för mig. Jag vet inte varför det blir så, säger Eric Widner, kvinnans tidigare försvarsadvokat.

Fallet Yara

Men nu flyttas hon alltså tillbaka till kvinnofängelset Hinseberg, för att fortsätta avtjäna sitt straff.

I beslutet står att det finns en hög risk att kvinnan använder sig av hot eller våld mot andra intagna eller missköter sig på något sätt.

Det var på valborgsmässoafton 2014 som den då 30-åriga kvinnan ska ha slagit ihjäl den åttaåriga flickan, bland annat med en brödkavel och en elsladd. Även hennes sambo, tillika Yaras morbror, dömdes till 14 års fängelse för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet