• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: Privat

Youtuberstjärna mötte Ramdalaelever

Uppdaterad
Publicerad

Idag fick eleverna på Ramdala skola utanför Karlskrona kändisbesök. Den populära Youtubern Vlad Reiser kom till skolan för koda musik tillsammans med elever och lärare.

I våras tog årskurs 4 och 5 från Ramdala skola hem juryns pris i tävlingen Kodkampen som det mest kreativa skolbidraget. Utmaningen var att skapa musikvideos och remixer av Marcus och Martinus hitlåtar med hjälp av programmering.

Idag var det dags att ta mot belöningen; ett besök av Youtubestjärnan Vlad Reiser som kom till skolan för att koda musik tillsammans med elever och lärare.

Stort engagemang

– Att koda är framtiden, säger Vlad Reiser som själv testade programmering för första gången i samband med att tävlingen Kodkampen drog igång.

Vlad Resier blev under dagen väldigt imponerade över elevernas engagemang när det gäller att koda musik och programmera.

– Det har varit jättekul att komma till Ramdala och jag märkte hur glada eleverna var över mitt besök. Det är märktes verkligen att de tyckte det var cool att jag kom. Det händer kanske inte så mycket på sådana här små orter så det här blev ju stort för alla, säger Youtubestjärnan.

Superspännande

Helen Nordström, lärare på Ramdala skola har haft Kodkampen som ett moment i musikundervisningen för årskurs 4 och 5

– Jag tycker att kodandet i passar bra med läroplanen för musik, särskilt med Kodkampen där eleverna har fått möjlighet att utveckla sin kunskap i att använda digitala verktyg och att delta i musikaliska sammanhang. Eleverna tycker att det var superspännande att programmera, säger Helen Nordström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer