Foto: Sverker Berggren/Region Blekinge

Ytterligare anställda smittade på sjukhusavdelning – fortsatt patientstopp

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare tre personer ur personalen på den geratiska avdelningen på Blekingesjukhuset har konstaterats smittade av coronaviruset. Regionen har därför beslutat om fortsatt intagningsstopp över helgen.

Fyra anställda på den geriatiska avdelningen 36 på Blekingesjukhuset konstaterades smittade av coronaviruset i veckan och region Blekinge införde i torsdags intagningsstopp på avdelningen.

Nu visar nya provsvar att ytterligare tre ur personalen, som är hemma med symptom på covid-19, smittats av coronaviruset.

Corona i Blekinge

- Därför förlänger vi försiktighetsåtgärderna, vilket innebär fortsatt användning av munskydd och intagsstopp vid den geriatriska avdelningen även över den stundande helgen, säger Lars Gelander, hälso- och sjukvårdschef i Region Blekinge, i ett pressmeddelande.

Det finns fortfarande inga misstankar om att några av avdelningens patienter har smittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet