Foto: SVT

Zabel tar över som tränare i Krif Hockey

Publicerad

En ny tränare blev på fredagen klar för Krif Hockey. Tony Zabel tar över ansvaret för Ronnebylaget efter Per Ljusteräng.

– Vi klickade direkt, vi är likasinnade vad gäller energi, ledarskap och hur arbetet skall ske på individ- och gruppnivå. Det känns väldigt positivt. Han har gått hela vägen som huvudtränare från DIF J18 till SHL, så han har gjort en resa som garanterat inspirerar den grupp som vi skall sätta ihop. Vi har haft väldigt många stockholmare i truppen genom åren och av någon anledning har de trivts väldigt bra i Sveriges trädgård, säger Sportchef Micke Johansson.

Själv säger Tony Zabel så här om att komma till Krif.

– Jag är väldigt inspirerad, de sportsliga förutsättningarna är riktigt bra i föreningen. Klubben skall vara stolta över det som arbetats fram under åren som gått. KRIF har jobbat mycket med att förädla spelare, förbereda dem för större utmaningar och träna hårt. Det skall vi bygga vidare på. Hitta de karaktärer som verkligen är beredda på att betala priset för framgång, både personlig och framgång för gruppen. Jag är riktigt laddad, säger Zabel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer