Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Biträdande barn- och utbildningschef på Falu kommun, Torbjörn Fernkvist, ger lugnanade besked i klippet ovan. Foto: SVT

Teknikkaos på Falu kommun – 1000 elever fick avslag på skolskjuts

Publicerad

För elever i grundskolan som är i behov av skolskjuts, har vårdnadshavare i Dalarna inför läsåret 21/22 varit tvungna att göra sin ansökan via en ny e-tjänst.

Men i helgen hände något med systemet och ungefär 1000 personer, som tidigare hade beviljats skolskjuts i Falu Kommun fick plötsligt SMS om att de hade fått sitt beslutet ändrat: från beviljat, till nekad.

En elev blev till exempel nekad direkt med hänvisning till att det är fel kommun och att barnen inte går i grundskolan. Vilket de gör, och bor i Falu Kommun.

Torbjörn Fernkvist som är biträdande barn och utbildningschef beklagar det inträffade och ber om ursäkt om det har ställt till problem.

– Alla som har fått ett godkänt besked före den 10 april kan räkna med att det gäller, men vi kommer att gå igenom detta löpande och för säkerhets skull kommer de berörda att få ett nytt besked inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer