Foto: Hannes Forssell SVT

Försvunnen 12-årig flicka hittad – stor sökinsats under natten

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats har pågått i Falun efter att en 12-årig flicka försvann från sin bostad i Hosjö på tisdagskvällen. Vid 7.30-tiden på onsdagsmorgonen hittades flickan.

På onsdagsmorgonen uppger polisen att den flicka som varit försvunnen under gårdagskvällen och natten anträffats vid ett elljusspår. Hon ska ha hittats av sin pappa, enligt polisen. Flickan ska ha uppgett att hon hade gått vilse.

– Hon ska ha gått vilse, irrat iväg sig och gjort ett felaktigt vägval. Det var mörkt och hon har lagt sig ner. Hunden har värmt henne under natten och när det ljusnade dyker pappa upp på fyrhjulingen, berättar polisens presstalesperson, Kenneth Johannesson.

– Det rullade in en fyrhjuling här på området med både flickan och hunden. Hon ska ha funnits i ett skogsområde och hon såg välbehållen ut och kunde omhändertas av familjemedlemmar, säger vår reporter Anders Hansson som är på plats i Hosjö där sökandet pågått under hela natten.

Lämnade hemmet för en promenad

Flickan lämnade bostaden tidigt på tisdagskvällen för att gå ut med hunden. Men efter det kom hon inte hem.

Polisen uppger att de drog igång en ”relativt stor polisiär resurs”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.