Polisen lyckades tack vare hjälp från en busschaufför hitta två misstänkta gärningsmän. Foto: Bertil Ericson/TT

14-åring rånad i Borlänge – två unga gärningsmän gripna

Publicerad

Strax efter klockan 18 på lördagskvällen fick polisen ett samtal från en 14-årig kille i Borlänge som berättade att han blivit rånad på sin jacka och sin mobiltelefon. Senare under kvällen kunde polisen gripa två tonåringar misstänkta för brottet.

I telefonsamtalet berättade den rånade pojken att en av gärningsmännen hade haft med sig en kniv, och att det dessutom fanns ytterligare tre ungdomar på platsen som hade blivit drabbade av rånarna.

– Efter förhör med målsägande och inre och yttre spaning fick vi kontakt med en busschaufför som släppt av två killar i motsvarande ålder under kvällen, och på den bussen hittades också den stulna mobiltelefonen, berättar vakthavande befäl Jan Materne.

”Stort antal personrån”

Polisen lyckades därefter hitta och gripa två tonårskillar misstänkta för brottet, den ena jämnårig med brottsoffret och den andra bara något år äldre. Båda släpptes av polisen senare under natten, men båda är fortfarande misstänkta för rån.

– Det har inträffat ett stort antal personrån under längre tid i Borlänge, vi får undersöka om de hör ihop med det som hände i natt eller om det kan finnas fler potentiella gärningsmän, konstaterar Materne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.