Foto: Foto: Foto-Mike

Därför döms 56-åringen för knivmordet i Grängesberg

Uppdaterad
Publicerad

En 56-årig man döms till fängelse i 14 år för att ha knivhuggit en 34-årig man till döds i Grängesberg i somras.
Hans fru frikänns samtidigt från misstankarna om grovt skyddande av brottsling.

Det var på kvällen den 12 juli som en 34-årig man knivhöggs till döds i Grängesberg. Samma kväll stoppades mannen och kvinnan när de var på väg från brottsplatsen i bil och greps.

Offret hade grälat med sin flickvän den dagen och när de träffades för att prata ut kom flickvännens pappa, den nu dömde mannen, och hans fru till platsen i bil. Den 34-årige mannen satte sig i bilen och efter en kort färd började pappan och 34-åringen att bråka utanför bilen. I bråket knivhöggs 34-åringen så allvarligt att han dog.

Går igenom domen

– Vi får gå igenom domen nu och se hur tingsrätten har resonerat innan vi slutgiltigt bestämmer oss för om vi ska överklaga, säger 56-åringens advokat Christoffer Örngård.

Även åklagare Mattias Glaser kommer nu att ta ställning till om han ska gå vidare med domen. Han är dock nöjd med att tingsrätten dömer mannen för mord.

– De delar däremot inte min bedömning att straffet bör ge 18 år, därför kommer jag att få igenom domen noggrant och ta ställning till om jag ska överklaga till hovrätten, säger Mattias Glaser.

Blir sannolikt hovrättsförhandling

Tingsrätten delar inte heller åklagarens syn på kvinnans roll i samband med dådet. Hon frias från misstankarna om grovt skyddande av brottsling.

– Även i det fallet ska jag noggrant överväga om jag ska överklaga. Jag utgår också från att den morddömde kommer att överklaga, det är så det brukar se ut i den här typen av mål. Så det kommer sannolikt att bli en förhandling även i hovrätten, säger Mattias Glaser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Grängesberg

Mer i ämnet