Foto: TT

16-årig flicka försvunnen – polisen: ”Svårt läge”

Publicerad

Ett stort sökpådrag pågår för att försöka hitta en 16-åriga flicka som försvann från sitt hem i Leksands kommun vid lunchtid på söndagen. Men polisen har få spår att gå på – och vädjar nu till allmänheten om hjälp.

Den försvunna 16-åringen ska senast ha setts på Kupolen i Borlänge vid 14-tiden på söndagen. Därefter slutar alla spår. Något som gör arbetet svårt för polisen.

– Det går inget vidare, vi har ännu inte hittat henne, säger Per Vikman, vakthavande befäl hos polisen, på måndagsmorgonen.

Spåren slutar tvärt

Till sina föräldrar har flickan uppgett att hon skulle träffa vänner i Borlänge, planer som ingen av hennes kompisar ska ha varit medvetna om. De vänner och anhöriga som polisen pratat med har varken hört något från flickan eller sett till henne. Och flickans telefon uppges vara avslagen.

– Det finns inga specifika platser. Det finns uppgifter om Borlänge, det finns uppgifter om Leksand och det finns uppgifter om Siljansnäs, säger Per Vikman.

Polisen: ”Vi har ingen aning om varför hon försvunnit”

För att samla in fler uppgifter om försvinnandet vädjar polisen nu efter hjälp från allmänheten.

– Vi har inte någon aning om varför hon har försvunnit. Hon är skötsam och det har inte varit några problem tidigare, säger Per Vikman.

Anmäldes försvunnen på söndagskvällen

Sökandet inleddes vid 23-tiden på söndagskvällen då flickan anmäldes försvunnen. Även Missing People är engagerade i sökandet, men är i nuläget inte aktivt ute och söker i något område.

– De finns tillgängliga och har lagt ut en bild på henne på sin Facebook, säger Per Vikman.

Polisen har i nuläget inte några misstankar om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer