16-åriga Halla Alrefay sjunger på tre språk

Uppdaterad
Publicerad

Halla Alrefay är en 16-årig tjej från Falun. Hon drömmer om att bli sångerska och sjunger på ett unikt sätt: hon blandar arabiska, svenska och engelska och sjunger på alla språken samtidigt.

– Jag tänkte, jag kan ju tre språk, så varför inte använda dem på att sjunga? Så började jag att skriva texter på alla tre språk jag kan, säger Halla.

”Mina föräldrar har alltid pushat mig”

Hallas familj kom från Damaskus, Syrien, för fem år sedan. Hon lärde sig snabbt det svenska språket och började även sjunga på svenska. Redan som litet barn sjöng hon på engelska och på arabiska. 

– Mina föräldrar har alltid pushat mig. Det känns jätteroligt när ens föräldrar tror på en, säger Halla.

Allt förändrades

För ett år sedan förändrades dock allt för henne. Då kom Halla i kontakt med en känd norsk youtubeare vid namn Mahmod Isawi som har omkring två miljoner följare. De gjorde tillsammans låten ”Perfecto” som nu har nått runt 3,5 miljoner visningar på youtube.

– Det känns otroligt roligt med tanke på att jag hade betydligt mindre visningar på mina låtar, säger Halla. 

Starta klippet ovan för att höra Halla berätta mer om sin sångteknik på tre olika språk och hur hon blir peppad av sina föräldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.