Foto: Patrik Qvicker,SVT/Montage

25-årig man från Dalarna döms för våldtäkt mot barn

Publicerad

En man i 25-årsåldern från Dalarna dömdes i veckan för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande till fyra års fängelse.

Mora tingsrätt dömde i veckan en man för två fall av våldtäkt mot barn, flertalet sexuellt ofredande och för att ha kontaktat barn i ett sexuellt syfte.

Flickorna har för tingsrätten berättat så utförligt om relationerna och kontakterna med mannen, att domstolen förefaller det utom rimliga tvivel att mannen begått gärningarna med uppståt. Därför dömdes han i veckan till fyra års fängelse.

Dalarna – Blåljus

Nekar till brott

25-åringen har i tingsrätten förnekat samtliga brott, men har erkänt att han varit i kontakt med flickorna, dock inte i ett sexuellt syfte eller att han känt till att flickorna varit minderåriga. Något tingsrätten anser att motsatsen är bevisad.

De bedömer att mannen ska stanna kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft, så att han inte ska kunna fortsätta begå brott. Han ska också betala ett skadestånd på 200-tusen kronor till en av flickorna för våldtäkt mot barn. Samt 17500 kronor till vardera flicka för sexuellt ofredande.

Mannen är sedan tidigare ostraffad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet