Foto: TT / Arkivbild

30.000 besökte Peace and Love

Uppdaterad
Publicerad

Bra väder, bra musik och god stämning. Så sammanfattar Jonas Eriksson på Peace and Love årets upplaga av festivalen. Samtidigt är han förbannad över de övergrepp som inträffat.

– Det har varit en folkfest i stora drag, de allra flesta verkar ha varit väldigt nöjda. Vi har haft tre fina dagar med bra väder och god stämning, säger Jonas Eriksson på Peace and Love.

Målet uppnått

Målet när det gäller antalet besökande är uppnått. Totalt 30.000 personer besökte området under de tre dagar festivalen pågick.

– Det är jättebra, det är precis lagom och det vi planerade för, säger Jonas Eriksson på Peace and Love.

Mycket har annars handlat om de brott som anmälts under festivalen. En våldtäkt anmäldes under lördagen och totalt åtta fall av sexuellt ofredande är anmälda.

– Vi är förbannade över det som hänt, det är jättetråkigt och vi är arga och frustrerade både över att det händer här och på andra håll i samhället, säger Jonas Eriksson.

Satsat på ökad säkerhet

Festivalen hade satsat mycket resurser och startat nya samarbeten med olika organisationer just för att öka säkerheten för besökare.

– Det är jättesvårt att förebygga när övergreppen sker i publikhav som de gjort här, vi får titta på hur det kan bli ännu bättre till nästa år.

Återstår en del arbete

Fortfarande återstår en del arbete med att riva festivalområdet. Efter det kommer en utvärdering ske där synpunkter från inblandade organisationer, artister och publik kommer att utgöra basen för hur festivalen ska utvecklas.

– Vi kommer att utgå från den men jag tycker att vi har hittat en form som fungerar i stort, säger Jonas Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet