Försvarsadvokaten Leif Silbersky företräder den mordmisstänkte 30-åringen. Foto: SVT/Tobias Enmark, Claudio Bresciani/TT

Mordmisstänkte 30-åringen får stjärnadvokat

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-åring som är misstänkt för mordet på en kvinna i Långshyttan har nu fått en advokat. Det står klart mannen kommer att företrädas av advokaten Leif Silbersky – en advokat som figurerat i flera uppmärksammade fall, inte minst i Dalarna.

Mannen är misstänkt på sannolika skäl för mordet, det vill säga den högsta misstankegraden. Under torsdagen blev det också klart att mannen fått en försvare, vilket är advokaten Leif Silbersky.

– Jag blev tillfrågad – tingsrätten ringde och frågade om jag vill åta mig uppdraget, berättar han när SVT Nyheter Dalarna ringer upp.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Silbersky är känd från andra fall i Dalarna, så som fallet rörande Engla från Stjärnsund och Pernilla-mordet i Falun. Där utsågs han till advokat för den nu morddömde Anders Eklund, som dömdes för båda fallen.

30-åring förnekar brott

Den misstänkte 30-åringen anhölls i sin frånvaro redan i förra veckan, men greps inte förrän under tisdagen. På torsdagseftermiddagen stod det också klart att han begärs häktad misstänkt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen har i tidigare förhör förnekat brott, vilket är en linje han vidhåller, meddelar mannens advokat.

– Han förnekar all inblandning, säger Leif Silbersky.

Kan ha mördats för flera månader sen

I häktningsframställan så framgår det att åklagaren avser att häktningen en händelse som sträcker sig redan från 1 november förra året – något som kan betyda att kvinnan redan då berövades om livet. Hon anmäldes dock inte försvunnen förrän i mitten av mars i år.

Enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar, så ska länsstyrelsen ha omhändertagit djur på kvinnans adress och där privatpersoner samtidigt hävdat att man inte sett till kvinnan sedan i november.

Förhandling på fredag

Förundersökningsledaren, tillika kammaråklagare, Kristofer Magnusson har hittills varit förtegen om hur utredningen nu fortsätter, utöver att inre- och yttre spaning bedrivs.

Häktningsförhandlingen hålls i Falu tingsrätt på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet