Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Kristina Hambraeus och Torbjörn Roos, två av de chefer som skrivit under brevet säger, och hur Ulf Berg (M) kommenterar kritiken. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

”Tystnadskultur och uppgivenhet” – 31 chefers kritik mot Region Dalarnas ledning

Uppdaterad
Publicerad

”En tystnadskultur och en uppgivenhet inom organisationen”. Så beskriver 31 chefer inom sjukvården vid Region Dalarna läget just nu i ett brev till regionledningen.

– Både vi och facken skulle önska oss en större öppenhet om processen som varit omkring det här, säger verksamhetschefen för kardiologen, Kristina Hambreus som är en av de som står bakom brevet.

I ett gemensamt brev till sjukvårdsdirektören, regiondirektören och den politiska ledningen protesterar cheferna mot det sätt som regionledningen nyligen avslutade förordnandet för divisionschefen för medicinsk service, Åke Kjellin. Något dt.se var först med att berätta.

”Det stora antalet högre chefer som under den senaste tiden fått sluta sina uppdrag skapar en tystnadskultur och en uppgivenhet inom organisationen”, skriver cheferna i brevet där man uttrycker sitt fulla stöd för den före detta divisionschefen.

SVT Dalarna har sökt Åke Kjellin för en kommentar.

I klippet: Hör chefernas kritik och Ulf Bergs svar på kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter