4-årig flicka försvann i centrala Ludvika – hittades på gym

Uppdaterad
Publicerad

En fyraårig flicka försvann vid 17-tiden på måndagen från sitt hem i centrala Ludvika. Efter tips från allmänheten hittades flickan, sittandes i ett omklädningsrum på ett gym. Hon ska inte vara skadad fysiskt.

Polisen gick ut med signalement och information om flickans försvinnande vid 18.30-tiden, strax efter att föräldrarna slagit larm.

– Vi har tagit kontakt med föräldrarna för att få information om vilka lekplatser eller kompisar hon brukar besöka, sa Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.

Försvann när förälder gick in i bostaden

Flickan ska ha försvunnit i samband med att en av föräldrarna gick in i bostaden och polisen vädjade till allmänheten att höra av sig om någon sett flickan eller visste var hon kunde befinna sig.

Vid 19-tiden fick polisen tipset som gjorde att flickan kunde hämtas av en förälder och komma hem igen. Hon ska ha suttit i ett omklädningsrum på ett gym i Ludvika när en privatperson hittade henne och ringde polisen. Flickan ska inte vara skadad fysiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.