Personbil kolliderade med lastbil i Ludvika – en person misstänkt för grovt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.40 på torsdagseftermiddagen kom det in ett larm till räddningstjänsten om en lastbil som kolliderat med en personbil. Det var personbilen som körde in i lastbilen. Föraren till bilen fördes till Falu lasarett och är misstänkt för grovt rattfylleri.

Sammanlagt läckte ungefär 75-100 liter diesel ut på vägen, då tanken på lastbilen sprack. Det var på Knutsbovägen som kollektionen inträffade mellan de två fordonen. Just nu är vägen avstängd, men Daniel Holmstrand, inre befäl hos räddningstjänsten, tror att vägen snart kommer att öppna igen. 

– Jag vet inte hur det ser ut exakt nu på platsen. Men det är ett vägarbete i närheten av olycksplatsen så en lastbil ryckte in och hjälpte till med saneringen, det var ett jättebra ingripande, säger Holmstrand.

Personen som satt i personbilen var ensam och är misstänkt för grovt rattfylleri och är förd till Falu lasarett med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.