Se bilderna från planen – Torsångs IF:S ordförande berättar om konsekvenserna: ”Tråkigt att behöva spärra av ytor där barn leker” Foto: Jan Hedman

A-traktorer förstörde fotbollsplanen i Torsång – ”Berör ju hela bygden”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen förstördes fotbollsplanen i Torsång av sladdande A-traktorer. Nu funderar ordföranden i klubben på hur man kan spärra av planerna och betonar att hela bygden berörs av den här typen av skadegörelse.

Det var vid midnatt natten mot söndagen som polisen larmades till Torsångs IP i Borlänge kommun efter samtal om att flera A-traktorer sladdade runt på fotbollsplanen.

När ordföranden i klubben, Jan Hedman, besöker planen på söndagen är han bedrövad.

A-traktorer i Dalarna

– Det är djupt beklagligt, säger han och betonar att det är viktigt att folk förstår att den här typen av skadegörelse påverkar mer än bara gräsplanen:

– Det berör ju hela bygden. De hade säkert roligt bara, utan att tänka på vad det får för konsekvenser i slutändan, säger Hedman.

En av förarna fanns kvar på plats när polisen kom och ytterligare en person i ett annat fordon kontaktas av polisen. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Hör klubbens ordförande berätta mer om konsekvenserna i klippet och se bilderna från planen – ”Tråkigt att behöva spärra av ytor där barn leker”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorer i Dalarna

Mer i ämnet