Adam Renheim tog hem VM-guld för sjätte gången under helgens VM-tävlingar i skotercross som hölls i Boden. Foto: Privat

Adam tog VM-guld i skotercross – för sjätte gången

Uppdaterad
Publicerad

Han har redan fem guldpokaler ståendes på hyllan. Och efter helgens världsmästerskap i skotercross, som gick av stapeln i Boden, kunde Lima-sonen Adam Renheim ställa dit en till.

– Formen har visat sig vara bra och den var inte sämre under tävlingen, säger han.

Det är fjärde året i rad som han tar VM-guld och med sina totalt sex segrar är han den som har vunnit VM i skotercross flest gånger – men det är inget som är nytt för i år. Den som har näst flest VM-segrar, Peter Ericson, har vunnit tre gånger.

Tävlar i högsta ligan i USA

Adam Renheim har under flera år bott vintertid i USA, där han tävlar i den högsta serien för skoterkross, ISOC. Med en kanonsäsong i ryggen är han nu är han hemma i Sverige sedan två veckor tillbaka, och har alltså haft lite tid på sig att förbereda sig inför mästerskapet.

Foto: Privat.

Tuff bana

– Det var en tuff bana, väldigt gropig och blöt. Det är stor skillnad på att köra på banorna här och i USA, så det var bra att jag hade lite tid att förbereda mig, säger han och förklarar:

– I USA jobbar man mer med banpreparering till exempel.

Mötte inte USA-konkurrenterna

Konkurrenterna i USA har han inte behövt möta i världsmästerskapet.

– Dels handlar det om tidspress och att det tar ganska mycket tid att åka upp hit. Sedan är det också en helt annan sak att köra på en sådan här bana, det är inte så lätt att ”ställa om.”

Nu väntar några månader hemma i Lima innan det troligtvis blir en ny säsong i USA för Adam Renheim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.