Åklagarens tes är att taxichauffören var upprörd på en av personerna som blev påkörda. Mannen är anhållen misstänkt för mordförsök och fyra fall av grov misshandel. Foto: Rickard Sjödin

Åklagaren: Taxichauffören var upprörd på en av personerna

Uppdaterad
Publicerad

Den anhållne taxichauffören i Borlänge misstänks för ett fall av mordförsök och fyra fall av grov misshandel. Åklagaren menar att mannen varit upprörd på en av personerna som blev påkörda.

På söndagen hölls förhör med den anhållne taxichauffören, en man i 25-30-årsåldern, efter fredagskvällens taxidrama i Borlänge då flera personer blev påkörda och skadade.

Efter förhör gick åklagarmyndigheten ut med viss information om misstankarna mot mannen.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Mannen nekar till brott

Enligt pressansvarig vid Åklagarmyndigheten, Annika Collin, förnekar mannen alla brottsmisstankar som riktas mot honom. Hon återger det som jouråklagaren har uttalat i fallet med den anhållne mannen:

– Åklagaren menar att den misstänkte har blivit upprörd på en av personerna, men på vilket sätt det gått till får utredningen visa, säger Annika Collin till SVT.

Utifrån jouråklagarens uttalande framgår inte om den misstänkte har siktat med bilen på en viss person.

Begäras häktad

På måndag flyttas ärendet över till en ordinarie åklagare. Senast på tisdag ska åklagare ta beslut om mannen ska begäras häktad eller släppas.

Åklagarmyndighetens presstjänst har ingen information kring om någon av de skadade är allvarligt skadad. Enligt Region Dalarna vårdas tre personer med lätta skador efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Mer i ämnet