Äldre kvinna attackerades av tre män på elsparkcyklar vid Mora lasarett

Uppdaterad
Publicerad

I lördags kväll vid halv sex-tiden skadades en kvinna i 75-årsåldern utanför Mora lasarett. Polisen har nu inlett en förundersökning om ett misstänkt mordförsök.

Enligt förundersökningsledaren sökte kvinnan vård på lördagskvällen på lasarettet efter att ha utsatts för våld. Skadorna ska inte ha varit allvarliga.

– Kvinnan säger att hon mött tre killar eller män på elsparkcyklar på lasarettsområdet som ska ha skadat henne, säger Göran Nilsson, förundersökningsledare.

Har det använts något särskilt tillhygge?

– Det säger jag ingenting om, säger Nilsson.

Männen är för kvinnan okända och på måndagseftermiddagen har ingen gripits. Polisen har tidigare spärrat av området och polishundar har varit på platsen och sökt.

– Nu jobbar vi vidare med förhör. Finns det någon som sett eller hört något så är vi intresserade av den informationen, säger Göran Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.