Alexander Galante Carlström under innebandy VM. Foto: TT

Faluspelaren blev årets spelare på herrsidan

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Galante Carlström, som spelar i IBF Falun, har varit topp tre i poängligan de senaste 6 åren och har de sista åren snittat över 40 mål i grundserien. I år slog han dessutom det fantastiska, 13 år gamla poängrekordet. Det nya rekordet är numera 68 mål.

Inte nog med att både han och Kais Moras Anna Wijks utsett till världens bästa innebandyspelare – de båda har nu korats inom landets gränser av svenska innebandyförbundet.

LÄS MER: Anna Wikjs utsedd till bästa spelaren i Sverige – och i världen

LÄS MER: Dalaspelarna bästa i hela världen

Juryns motivering lyder följande:

”Han har gjort sin bästa säsong i karriären, vunnit poängligan i överlägsen stil och slagit Svenska Superligans målrekord med marginal. Alexander Galante Carlström har utvecklats för varje säsong som har gått sedan han kom till Falun. Han är inte längre enbart en målskytt utan bidrar defensivt genom att vara användbar i alla delar av spelet. Har växt ut till en komplett innebandyspelare och en väldigt bra förebild.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.