Olyckan inträffade i korsningen vid väg 646 och riksväg 50. Foto: Google earth/ Johan Nillson, TT

Allvarlig olycka i Borlänge – en person svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka mellan två bilar inträffade på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika på onsdagen. Enligt polisen är olyckan av allvarlig karaktär.

Räddningstjänst, flera ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till platsen. Tre personer är inblandade i olyckan där främst en person skadades svårt och var okontaktbar, enligt polisen.

En person till sjukhus

En av de inblandade personerna satt fast i en av bilarna och togs loss av räddningstjänsten för att sedan föras med ambulans till sjukhus. De andra har själv kunnat ta sig ur bilarna, enligt räddningstjänsten Dala-Mitt. Skadeläget för en av personerna är alltså svårt i övrigt är skadeläget oklart.

Stor trafikpåverkan

Olyckan inträffade på riksvägen i höjd med Bältarbo i Borlänge och hade en stor påverkan på trafiken i båda riktingarna. Enligt polisen finns misstanke om att en av förarna ska ha kört ut i en korsning trots väjningsplikt. Bilarna bärgades från platsen. Larmet kom 15.53.

Läget stabilt

Under torsdagsförmiddagen gick Region Dalarna ut med att personen som kommit in för vård är svårt skadad men att läget är stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.