Allvarliga fel på bro över Västerdalälven

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket tvingas stoppa all tung trafik på bron i Torgås i Västerdalarna, efter att allvarliga fel upptäckts på bron.

 – Det här får stor betydelse för de tunga transporterna, säger Christer Stam vid Sälen Buss.

Bron stängs av för all tung trafik från och med fredag den här veckan.

Vägen över bron mot Rörbäcksnäs är den närmaste till och från Norge och delar av Sälenfjällen. Nu blir det om två dagar stopp där för alla brandbilar, godstransporter, varubilar, timmerbilar och bussar.

Men få känner till avstängningen.

– Det finns igen information på Trafikverkets hemsida. Det går mycket tung trafik där och det är ju frågan hur de kommer att lösa det, säger Christer Stam vid Sälen Buss som själva berörs av broavstängningen.

”En försiktighetsåtgärd”

Trafikverket visste att bron var dålig men inte att det var så här illa.

– Det är en försiktighetsåtgärd. Vi kommer att skylta om att bron är stängd för tung trafik, säger Marcus Danielsson vid Trafikverket.

Nu väntar fler undersökningar under våren. Men Trafikverket utesluter inte att bron efter det kommer att stängas helt för all trafik. Precis som det skedde för en tid sedan vid bron över Österdalälven i Oxberg.

– Det finns en risk för det, säger Marcus Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.