Ambulans och personbil frontalkrockade utanför Bjursås

Uppdaterad
Publicerad

En ambulans frontalkrockade med en personbil på riksväg 69 strax norr om Bjursås på tisdagseftermidagen. Två personer fick föras till sjukhus och en av dem är svårt skadad.

Olyckan inträffade vid 16-tiden och ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen. Fordonen ska ha frontalkrockat och ambulansen hamnade delvis utanför vägen.

I personbilen färdades en person som klagade på ryggsmärtor efter kollisionen och fördes till Falu lasarett. Två personer färdades i ambulansen men ingen av dem ska ha varit någon patient. En av personerna i ambulansen fördes till Mora lasarett, enligt polisen. Enligt Region Dalarna är en av de tre som fördes till sjukhus svårt skadad.

Polisen fick dirigera om trafiken på platsen och vägen stängdes av helt under räddningsarbetet. Trafikverkets prognos är att den åter ska kunna öppnas vid 18.15-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.