Anders Janols får Borlänge kommuns miljöpris 2019. Foto: Borlänge kommun

Anders Janols brinner för biologisk mångfald – prisas av Borlänge kommun

Publicerad

Anders Janols får kommunens miljöpris 2019 för sitt engagemang att bevara den biologiska mångfalden. I motiveringen lyfts bland annat hans kunskaper om olika arter samt förmågan att skapa engagemang kring just biologisk mångfald.

Han tackar ödmjukast för priset.

– Jag har visserligen varit med från början i arbetet med ängarna här i Tuna Hästberg, men det skulle inte bli så mycket av det om det inte var fler människor som hjälpte till. Det är ju det man oroas för, att det inte fylls på med nya intresserade och villiga när vi inte orkar längre, säger Anders Janols i ett pressmeddelande.

Bevarar artrikedomen

Miljönämndens motivering lyder bland annat:

”Anders har under en lång tid gjort fantastiska många insatser för att bevara artrikedom och stabila ekosystem i regionen, såsom hans engagemang för slåttern på Tures äng varje år och för att bevara skyddsvärd gammelskog. Anders har djup kunskap om artrikedomen och har också förmågan att på ett entusiastiskt sätt förmedla vikten av biologisk mångfald och människans beroende av den.”

Anders Janols får även 20 000 kronor för sitt miljöengagemang. Prisutdelningen sker den 18 juni under kommunfullmäktiges sammanträde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer