Maria Strömkvist (S): ”De står inte upp för allas lika värde – då måste vi göra det”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets Annie Lööf var i Ludvika för att markera mot extremism. SVT Dalarna fick en pratstund med henne efter att hon hållit tal inne på Lorensbergaskolan. Även socialdemokraternas Maria Strömkvist, ordförande i kommunfullmäktige var på plats och pratade med SVT Dalarnas reporter.

– Det är klart att när vi har nazister i vår omgivning så är det extra viktigt att visa att det andra är så mycket kraftigare, säger Maria Strömkvist (S).

Hon säger att deras budskap i år är jämlikhet, allas lika värde och kamp mot extremism av alla de slag.

Se en längre intervju med henne ovan.

Annie Lööf blev arg

Centerpartiets ledare Annie Lööf pratade bland annat om vad hon kände när hon passerade samlingsplatsen för de högerextrema krafter som också är i Ludvika idag.

– Jag känner en sådan otrolig vrede. Det hat och de hot de står för är vi många som blir berörda av varje dag. Det är en skymf mot människorvärdet och vi som står upp för demokratin behöver kraftsamla, säger Annie Lööf.

Starta klippet för att höra en längre intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.