Arg resenär slog busschaufför i magen – bussföretag anmäler händelsen

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför i länet ska ha blivit slagen ”HÅRT i magen” av en passagerare. Personen ska dessutom varit otrevlig mot föraren ett antal gånger. Händelsen om fysiskt våld är nu anmäld till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan har passageraren som har rullator gett order till busschauffören på ett ”väldigt otrevligt sätt”, upprepade gånger när hen åkt med föraren. Passageraren har bland annat bett föraren att lägga in rullatorn i bagageuttymmet i samband med resan.

Företaget som föraren kör åt menar däremot att föraren inte behöver bära in eller ut rullatorn, det är passagerarnas uppgift.

Slog föraren i magen

När detta skedde ännu en gång valde chauffören att öppna bakluckan och sa sedan varsågod till resenären, som inte nöjde sig. Hen blev förbannad och slog föraren i magen, enligt anmälan. Passageraren ska även ha tagit tag i föraren och tryckt upp hen mot fordonet, samtidigt som passageraren skrek att hen är handikappad.

Granskning av Arbetsmiljöverket

Busschauffören tycker att resenären inte kan vara mer handikappad än att hen utan problem kan slå ned en person med kraft och har nu anmält detta. ”Det var inte lite styrka det handlade om” står det i texten till Arbetsmiljöverket som nu ska granska fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.