Är det svårare att arrangera ett VM än en världscup? Se klippet för att höra Tommy Halvarssons svar. Foto: Peter Rex/Idre Fjäll, Christine Olsson/TT

Arrangören om skicross-VM: ”Stor utmaning att få ihop det på så kort tid”

Publicerad

För en vecka sedan fick förbundet och Idre Fjäll frågan om att anordna skicross-VM. Idag står det klart att de tackar ja, avslöjar SVT Sport. Om bara fyra veckor drar mästerskapet igång.

Det är första gången som ett VM i skid- och snowboardsportens freestylegrenar arrangeras på svensk mark, men det är en rutinerad grupp som har ärvt mästerskapet från Kina. Redan nästa helg ska anläggningen stå värd för världscupdeltävlingar i skicross.

Utöver skicrossen tävlar även snowboardcrossåkare om VM-medaljer i Idre, men i den grenen röner svenskarna färre internationella framgångar.

Tät dialog med smittskyddet

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset välkomnas ingen publik till backen. Mästerskapet sänds istället genom SVT och Vinterstudion.

– Vi har tränat sen i somras på att ta emot stora mängder gäster till skidanläggningen på ett säkert sätt, och vi har haft en god dialog och ett gott samarbete både med smittskyddet och med vårdcentralen i Särna, säger Tommy Halvarsson, marknadschef på Idre Fjäll.

I videoklippet förklarar han hur de ska lösa de praktiska frågorna kring arrangemanget på så kort tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.