Avesta Art slår upp portarna

Publicerad

På lördag slås portarna upp till årets upplaga av Avesta art som i år presenterar elva olika konstnärer. Här bevisas att utställningslokalen kan vara lika intressant som verken som ställs ut.

Fotografier, målningar, installationer och skulpturer är något av det som visas på Avesta Art i år. På lördag invigs utställningen och den visas fram till i september.

Redan 1874 byggdes den gamla industribyggnaden och sedan var det verksamhet där fram till mitten av 1950-talet. Men även om inudustriepoken är över tar konsten byggnaden i besittning varje sommar. Avesta art har arrangerats här sedan mitten av 90-talet. I år är det elva konstnärer från sex länder som samsas om utrymmet.

Man kan bland annat besöka bikiniklubben där Veronika Psotkova från Tjeckien visar en skulpturgrupp gjord av ståltråd som ska visa på alla människors lika värde.

– Vi ska inte bry oss om medias bilder av hur kvinnor ska se ut, det är viktigt att man accepterar sig själv och inser att man duger som man är. Jag är ju själv ganska stor, säger konstnären med ett skratt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer