Avspärrningarna hävs och två personer är gripna. SVT:s reporter summerar kvällens händelser i Borlänge. Foto: Ann-Louise Julin

Misstänkt farligt föremål vid polishuset i Borlänge oskadliggjort

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område i Borlänge centrum spärrades av efter att ett misstänkt föremål hittats i en bil utanför polisstationen under tisdagen. Bostäder och lokaler i närheten evakuerades och människor uppmanades hålla fönster stängda. Nationella bombskyddet lyckades vid 18-tiden oskadliggöra föremålet.

Under eftermiddagen gick räddningstjänsten ut med ett så kallat VMA. De uppmanade boende på och runt Vattugatan att hålla sig undan fönster och att inte gå ut.

– Vi undersöker just nu ett misstänkt farligt föremål och ett område har spärrats av, säger polisens talesperson Diana Qudhaib.

Området kring Vattugatan/Sahlstedtsgatan, Dalagatan, Siljansvägen, Ovanbrogatan, Tunagatan och Stationsgatan spärrades av. Flera bostäder och lokaler i närheten evakuerades, däribland ett café och en bostad på Vattugatan. Även Helixgymnasiet utrymdes.

Nationella bombskyddet lyckades vid 18-tiden oskadliggöra föremålet. De yttre avspärrningarna är nu hävda. En anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har upprättats och två personer är gripna misstänkta i ärendet.

Nationella bombskyddet undersökte under tisdagen ett misstänkt farligt föremål i en bil utanför polishuset i Borlänge. Flera gator spärrades av under arbetet. Foto: Google / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.