Vägen mellan Särna och Lillhärdal är öppen igen. Foto: SVT

Avstängd väg mellan Särna och Lillhärdal öppen igen

Publicerad

Väg 1061 mellan Särna och Lillhärdal stängdes av under gårdagen på grund av den rådande branden vid Trängslet. Men under torsdagen kunde vägen åter öppnas för trafik.

Beskedet gällande vägen kommer från Mora kommuns kommunikationschef Anders Rosén som även agerar som presskommunikatör för branden i Trängslet.

– Vi öppnade den vid nio imorse. Anledningen är att branden inte sprider sig i den riktningen, säger han.

Han förklarar att branden anses vara tillräckligt långt ifrån vägen, vilket gör att den bedöms som säker för allmänheten att färdas på.

Situationen något mer positiv

Överlag ses den rådande situationen gällande branden vid Trängslet som något bättre jämfört med under gårdagen. Och Anders Rosén anser att det speglar sig i stämningen på platsen.

– Det kändes lite på stabsmötet vid elva i dag att personalen har gott hopp. Det är inte uppgivet och pessimistiskt, utan man jobbar på bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.