Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är inte nöjda med skrivningen om Dalabanan” – hör Birgitta Sacrédeus om Trafikverkets plan för Dalarna Foto: TT, SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Regionrådet om Trafikverkets plan: ”Behövs mer pengar till Dalarna”

Publicerad

Regionrådet Birgitta Sacrédeus (KD) är både glad och missnöjd över det förslag till nationell plan för utveckling av infrastrukturen.

– Det behövs mer pengar, det var nog kontentan som många av oss tyckte, berättar Sacrédeus.

Sacrédeus är framförallt missnöjd med att det blir en för liten satsning inom Dalarna. Däremot är hon nöjd med att Trafikverket anser att tågen längs Ostkustbanan ska kunna köras i 250 km/h.

– Det kommer att gynna både Dalabanan och Bergslagsbanan, det är viktigt för pendlare att komma fram snabbt, säger regionråd Birgitta Sacrédeus.

Kan nu framföra synpunkter

När den nationella planen presenterades under tisdagen så är det bara ett förslag. Regioner och kommuner får nu möjlighet att framföra synpunkter på förslaget, och remisstiden går ut den 28 februari.

Hör mer om Birgitta Sacrédeus åsikter om hur Trafikverkets förslag påverkar Dalarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är inte nöjda med skrivningen om Dalabanan” – hör Birgitta Sacrédeus om Trafikverkets plan för Dalarna Foto: TT, SVT
Regionrådet Birgitta Sacrédeus (KD) är både glad och missnöjd över förslaget för utvecklingen av infrastrukturen. Foto: TT, SVT