Nysnön kommer ge nya utmaningar i dagens tävlingar på Lugnet. Foto: SVT/TT

Banchefen: ”Det kan bli tufft och jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Förhållandena i sprintspåren igår på Lugnet har kritiserats av åkarna. Förutsättningarna för dagens tävlingar är helt annorlunda, men fortfarande utmanande med tanke på den snö som nu faller.

– Det kommer fortfarande att vara tufft och jobbigt och säkert någon som ramlar i lössnön i dag med, säger Tomas Jons, banchef för Svenska skidspelen.

Men han menar att man gjort det man kan för att få banorna i bra skick.

– Som arrangör är jag jättenöjd med det arbete som vi har åstadkommit här i går kväll och på morgonen.  Vi har reparerat  banorna där det behövts och packat och tagit bort snö.

Kall natt

Det har varit kallt under natten och under nysnön är underlaget hårt och fast, enligt arrangörerna.

Det som hände under sprinttävlingarna igår handlar om helt andra väderförutsättningar, enligt Tomas Jons.

– Jag kan bara konstatera att det råder vårliga förhållanden, med mycket sol och UV-strålning som snabbt bryter ned snön. Det är som vårisarna, de kan bära på morgonen och brista senare på dagen, det är precis samma sak med snön.

Om kritiken mot gårdagens banor och om det var juryn som tog beslutet om hur banorna skulle prepareras vill han dock inte säga något:

– De beslut som fattades igår vill jag inte uttala mig om, det får ni tala med juryn om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer