”Det finns anledning att vara optimist” – här kommenterar näringsministern nedläggningsplanerna i Borlänge Foto: Torbjörn Påhlman

Näringsministern om Kvarnsvedens pappersbruk: ”Vi ställer höga krav på att Stora Enso tar ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Näringsdepartementet har varit i kontakt med Stora Enso om nedläggningen av Kvarnsvedens pappersbruk. Samtidigt vill näringsminister Ibrahim Baylan (S) inte blanda sig i de förhandlingar som nyss har börjat. Det säger han i en intervju med SVT Dalarna.

Tidigare i veckan deltog Ibrahim Baylan och även försvarsminister Peter Hultqvist (S) i ett digitalt möte som Borlänge arbetarekommun höll med anledning av Stora Ensos beslut att avveckla Kvarnsvedens pappersbruk.

– Vi ställer höga krav på att Stora Enso tar ansvar för bruket och de anställda, säger Ibrahim Baylan.

Han säger också att han tycker att det lokala fackets framtagning av papperskartonger som skulle kunna bli en framtida produkt vid bruket är bra agerat, och påpekar att även nya typer av industrier borde vara intressanta för en etablering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarnsvedens pappersbruk

Mer i ämnet