Berusad man sköt skarpt i Insjön – åtalas för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas för stöld och grovt vapenbrott efter att ha skjutit med ett skarpladdat vapen i Insjön på luciakvällen. Flera personer blev vittnen till händelsen.

Det var på kvällen den 13 december som polis larmades om en person som synts med vapen i centrala Insjön. Vittnen hörde också flera skott.

Polisen kunde gripa mannen, som nu alltså åtalas.

Två dagar innan händelsen ska mannen enligt åtalet ha tagit ett hagelgevär och ett kulgevär med ammunition från en olåst bil på en parkering i Leksand.

Var berusad

Den 13 december sköt mannen skarpt med kulgeväret på Insjöns järnvägsstation. En glasruta på en väntkur krossades. Han ska också enligt åtalet ha skjutit ett skott ”i horisontell riktning i tättbebyggt område”.

Mannen var vid tillfället berusad med 1,68 promille alkohol i blodet. Mora tingsrätt menar att gärningen därför varit av ”särskild farlig art”.

Han har erkänt brott.

Åklagaren har yrkat på utvisning och att mannen inte får återvända under 10 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.