”Vi barrikaderar skolan om så skulle behövas” – Föräldrarna är stridslystna efter beskedet om att Idkerbergets skola ska läggas ner. Foto: SVT

Besvikna föräldrar kämpar för Idkerbergets skola

Uppdaterad
Publicerad

Många föräldrar som träffade skolledningen på onsdagskvällen var mycket besvikna på att politikerna vill lägga ner deras skola.

– Bygden dör ju ut. Det är flera barnfamiljer som flyttat hit för att det är en liten skola med bra kvalité, säger Henrik Andersson som inte alls håller med skolledningen om att problem med att få behöriga lärare  leder till  dålig kvalité på undervisningen.

– Som jag ser det har mina barn fått väldigt god kvalité i sin utbildning här, säger Henrik Andersson.

Enligt kommunalrådet Monica Lundin (L) är planen att lägga ner skolan när nuvarande termin tar slut helt förankrad i majoriteten och det främsta skälet är att eleverna ska garanteras en god kvalité i undervisningen. Men föräldrar i Idkerberget tycks vara beredda att kämpa för att få politikerna att låta skolan vara kvar.

-Vi är eniga att göra allt i vår makt för att skolan ska finnas kvar, säger föräldern Madeleine Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.