Här kör bilarna runt Siljan. Foto: SVT

Big lake run officiellt inställt – mycket ordningsproblem under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen skulle bilträffen Big Lake Run ha genomförts i Siljansområdet. Men även om det officiella evenemanget i år var inställt så hindrade det inte att många gamla amerikanare och andra bilar samlades och körde runt Siljan. Och senare på natten uppstod problem.

Polisens vakthavande befäl Peter Persson hoppades att allt skulle förflyta lugnt men är kritisk till att så många inte hörsammade arrangörens uppmaningar om att stanna hemma.

– Det är ytterst beklagligt att folk samlas på det här sättet och riskerar att sprida coronasmitta. Om det blir ordningsstörningar kommer polisen tvingas att omdisponera personal från andra orter vilket riskerar att leda till otillräckliga polisresurser på de orterna, säger polisbefälet Persson.

Coronaviruset i Dalarna

Längs vägen samlades också en hel del människor för att titta på de gamla bilarna.

Uppdatering söndag morgon:

– Det har varit mycket fylla och stök och bök! Raggarna har ofredat folk, pissat överallt och varit högljudda. De har verkligen inte visat upp sin bästa sida och vi har fått omprioritera polis från andra orter i Dalarna till Rättvik och Leksand, säger vakthavande befälet Peter Persson.

Trots de omfattande ordningsproblemen finns inga uppgifter om att polisen omhändertagit några personer.

I klippet ser du några av bilarna i körningen runt Siljan som de ordinarie arrangörerna inte tyckte skulle ske i år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet