Personbilen blev helt utbränd efter att ha kört av vägen, voltat och börjat brinna. Foto: Mora brandkår

Bil började brinna efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil började brinna sedan den kört av vägen och voltat på E45 vid Kvarnberg, Orsa. En person lyckades rädda övriga två ur den brinnande bilen. Alla tre har förts till sjukhus, en med allvarliga skador.

Olyckan blev larmad vid 18.15-tiden på lördagen. Enligt polisen är det en singelolycka, med tre personer i bilen. Bilen har kört av vägen och vält, och därpå börjat brinna.

Polis och två ambulanser samt en ambulanshelikopter skickades till platsen.

”Heroisk insats”

En personbil körde av vägen, voltade och kolliderade med ett träd. I samband med olyckan fattade bilen eld. 

Tre personer färdades i bilen varav två blev medvetslösa. Men den tredje var fortfarande vid medvetande och gjorde enligt räddningstjänsten en heroisk insats genom att dra ut och rädda livet på de andra två. 

– Med tanke på skadeläget drog vi på ordentligt med resurser, både Mora och Orsa åkte fram, uppger Johan Szymanski, Mora brandkår.

Kvinna allvarligt skadad

Alla tre personer fördes till sjukhus uppger polisen, varav en flögs med ambulanshelikopter. En kvinna uppges av polisen ha ”skador av allvarlig karaktär”, hon flögs med helikopter till Mora lasarett. En man och en kvinna fördes med lindriga skador med ambulans till samma sjukhus.

Medan ambulanshelikoptern landade på vägen var trafiken helt avstängd. Bilen har blivit helt utbränd. Orsaken till olyckan ska vara att föraren väjt för ett vilt.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.