En bil fastnade på en järnvägsövergång i Gränslund – efter att kraftigt regn fallit på platsen. Foto: Niklas Hagman

Tågstopp efter kraftigt regn – bil fastnade i vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

En järnvägsövergång i Gränslund, Hedemora kommun, har delvis spolats bort. Något som gjorde att en bil fastnade på platsen. Anledningen är ett kraftigt regnväder och vattenmassorna orsakar stopp i tågtrafiken.

Larmet om att en bil fastnat på järnvägsspåret inkom till SOS Alarm klockan 16.38 på måndagseftermiddagen. I de första uppgifterna uppgavs det vara mycket vatten på platsen vilket gjort att delar av järnvägsövergången spolats bort.

”Vatten som ställt till det”

Strax efter klockan 17 meddelade räddningstjänsten att bilen flyttats från platsen.

– Det är vatten som ställt till det och spolat bort övergången, så nu ska tekniker dit för att se hur det ser ut med järnvägen. Det kommer att vara tågstopp på sträckan tills inspektionen är gjord, säger styrkeledare Peter Bylin.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Stopp i tågtrafiken hela kvällen

Trafikverket gick strax före klockan 18 ut med trafikinformation gällande tågtrafiken mellan Borlänge och Avesta Krylbo. Där uppger man att det inte finns någon prognos för när trafiken kan återupptas, samt att kraftigt regn och ett eventuellt spårfel i Hedemora är orsaken till stoppet.

Vid 19.51 meddelar Trafikverket att det är stopp längs sträckan resten av kvällen.

Bil fastnade under viadukt

Vid ungefär samma tidpunkt, runt 17-tiden, ställde det kraftiga regnet i Hedemora till det vid en viadukt under riksväg 70 i närheten av Brunna. En personbil fastnade i vattenmassorna och fick bärgas från platsen.

En bil fastanade i vattenmassorna vid en viadukt under riksväg 70 vid Brunna i Hedemora. Foto: Niklas Hagman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.