Rattfull förare kraschade med muskelbil i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skadades när en så kallad muskelbil körde in i en stillaståendebuss på Filarvägen i Rättvik. Föraren, en 27-årig kvinna blåste positivt i en alkoholkontroll och vid provtagning uppmättes alkoholhalten till 1,4 promille. Hon är nu misstänkt för bland annat grovt rattfylleri.

Olyckan inträffade strax efter klockan 20 på måndagskvällen på Filarvägen vid posten. En personbil körde då in i en stillastående buss. Enligt polisen ska det ha skett så kallade burn-outs på platsen och den 27-åriga kvinnan som körde tappade kontrollen över bilen och krashade in i en stillastående husbuss.

Blåste positivt

Kvinnan som körde bilen blåste positivt i polisens alkoholtest och medtogs för vidare provtagning där alkoholhalten uppmättes till 1,4 promille i blodet.

Classic Car week

– Det ska ha varit burnouts på platsen och den här kvinnan tappade kontrollen och skadade sin kompis som satt bredvid i bilen, säger vakthavande befäl hos polisen.

Kvinnan är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik och körkortet omhändertogs på plats.

Färre burnouter i år

Enligt polisen är det färre burnouter i år. Gruppchef Johan Alm menar att några passar på när polisen inte är i närheten.

– Det är en mycket liten klick av besökare som gör det här, säger Johan Alm efter gårdagens burnoutolycka i Rättvik.

Nolltolerans enligt polisen

– Det är några som tar chansen när de ser att inga poliser är i närheten, säger Alm som redan tidigare slagit fast att det är nolltolerans mot burnouter på allmän plats.

De som sysslar med det blir av med körkortet direkt om de ertappas, säger Johan Alm. Trots gårdagens grova rattfylleri och olycka så är hans känsla att Classic Car Week börjat lugnare i år.

– Jag har en känsla av att det är en högre grad av skötsamhet, säger Alm.

LÄS MER: Polisen på plats – ska hindra förare från att ”burna”

MISSA INTE: Bosses cruisingskola: Det här ska du tänka på

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet