Två bilar frontalkrockade efter Bjusvägen. Två personer skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Foto: SVT Design.

Bilar frontalkrockade i Orsa – två skadade till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad
Två bilar frontalkrockade efter Bjusvägen i Orsa kommun på lördagen. En man och en kvinna färdades i bilarna och båda fördes med ambulans till sjukhus. Mannen är svårt skadad.
– Det var en rejäl frontalkrock, av det allvarligare slaget, säger Peter Bäcke, räddningschef i beredskap på Brandkåren Norra Dalarna.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på lördagen. Två bilar frontalkrockade efter Bjusvägen. Ett stort räddningspådrag har pågått på platsen och det var totalstopp i trafiken. Bilarna fick bärgas bort från platsen och vägbanan städades.

En man och en kvinna skadades i olyckan och har förts med ambulans till sjukhus.

– Det var en rejäl frontalkollision, av det allvarligare sslaget. Men hur pass omfattande skador personerna fått vågar jag inte uttala mig om, säger Bäcke.

Vårdas med svåra skador

Mannen skadades svårt och vårdas på sjukhus. Kvinnan klarade sig med lättare skador, men även hon vårdas på sjukhus enligt Mora lasarett.

Vad som orsakade olyckan är oklart.

– Det är besvärligt väglag, men så är det ju den här tiden på året, säger räddningschefen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer