Bilbränder och flykt från polisen som slutade i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Bilbränder och flykt från polis – men natten har ändå varit relativt lugn.

Midsommar är en av storhelgerna på året då polisen är beredd på högre arbetsbelastning. Men i år har firandet gått relativt lugnt till.

En person larmade polisen vid 23-tiden i natt efter att ha hört en smäll från en bil och sett svart rök. Bilen ska ha stått parkerad och en anmälan om skadegörelse ska upprättas.

En timme efter det inkom ett larm om en brand i en bil på riksväg 70 i Insjön. Bilens toppackning hade gått sönder men elden kunde snabbt släckas.

Utöver detta försökte en kvinna misstänkt för rattfylleri fly från polisen. Annars har natten varit väldigt lugn för både räddningstjänst och polisen.

– Det har inte varit några grova brott. Det har varit lite fylla och stök men inte värre än en vanlig helgnatt, säger vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Bilolycka under morgonen

Vid halv åtta i morse fick polisen in larm om en bilolycka i Insjön där en bil ska ha krockat med ett mitträcke. Annars har midsommarnattstrafiken också varit lugn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.