Många blev utan biljett till hyllningskonserten till Björn Skifs 70 år. Paltserna var slut efter sju minuter. Foto: Åsa Carlsson och TT

Biljetterna sålde slut på sju minuter

Publicerad

Det mesta talar för att det blir en extra jubileumskonsert med anledning av att Björn Skifs fyller 70 år i år.
När biljetterna till de tre jubileumskonserterna släpptes sålde de slut på sju minuter.

Många visade sig vara hugade på en biljett till jubileumskonserterna i samband med Björn Skifs 70-årsfirande. Köerna vid turistbyrån i Vansbro var långa redan tidigt på morgonen. Försäljningen skedde även över nätet och efter bara sju minuter var biljetterna slutsålda.

Många besvikna

–Det var jättemånga som blev besvikna. Många var här tidigt och köade och blev utan biljett, säger Åsa Larsson, projektledare för jubileumsfirandet.

– Många äldre utan dator hade inte en chans, konstaterar hon.

Extrakonsert planeras

Efterfrågan på de knappt 1000 platserna var alltså mycket större än man anat och nu gör arrangörerna allt de kan för att anordna en extrakonsert. Det är ännu oklart när den kan genomföras. Förmodligen är det söndagen som är aktuell.

– Vi har ju en konsert inbokad dagtid då och ett alternativ är att även köra en kvällskonsert, lika som vi gör på lördag, säger Åsa Larsson som garderar med att man även tittar på om fredagen kan vara lämplig för en extrakonsert.

Det är i höst som Vansbro kommun drar igång ett stort jubileumsfirande till hemmasonen Björn Skifs ära. En utställning om Skifs  öppnas i månadsskiftet september oktober. Samma helg ska hyllningskonserterna till artisten genomföras på Vansbro teater där lokala artister tolkar låtar ur Björn Skifs långa karriär.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer