Hör konstnären beskriva sitt verk och berätta vad de obelisk-lika föremålen egentligen är. Enligt Natasha Dahnberg får de henne att tänka på något som smakar gott. Foto: Maria Krums Vabins

Bordet står dukat till Avesta Art – men i Natasha Dahnbergs verk är festen redan över

Publicerad

En av utställarna på Avesta Art 2019 är den rysk-svenska konstnären Natasha Dahnberg. Hon har skapat ett helt nytt verk till årets utställning som går ton i ton med temat för i år – Festen. I hennes verk Sista middagen sträcker sig ett nästan 30 meter långt bord, helt dukat i vitt genom en av Verkets salar.

Bordet är dukat med vita servetter och geometriska obelisk-lika former. Servetterna lurar ögat att se mjuka textilier, men sanningen är att de är gjorda av hårt porslin. Här är festen, en middag som kanske gick vilt till,  redan över – något som de stora kaffefläckarna på bordet skvallrar om.

Starta klippet ovan för att höra konstnären beskriva sitt verk och berätta vad de obelisk-lika föremålen egentligen är. Enligt Natasha Dahnberg får de henne att tänka på något som smakar gott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer