Borlänge kommun: ”Dalkurd har inte varit schyssta”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Dalkurd flyttar från Borlänge till Uppsala. Orsaken är bland annat en konflikt med kommunen, menar Dalkurd. Detta stämmer inte, enligt Borlänge kommun.

Leif Lindström (V), kommunalråd i Borlänge, säger att han tycker att det är ett tråkigt beslut.

– Jag är inte bara politiker utan också fotbollsälskare. Alla som vet något om Dalkurds historia vet att de har gjort en fantastisk resa.

”Vi har gjort det vi ska”

När det gäller den konflikt som Dalkurds styrelse menar är orsaken till flytten säger Leif Lindström att det är möjligt att något blivit fel men att det inte har funnits någon konflikt.

– Vi har skött det vi ska. Vi har lovat bygga ut Domnarsvallen till allsvensk standard och krävt ett svar från Dalkurd, det tycker jag är rimligt.

Besviken på lagets styrelse

Dalkurds tränare säger att det är tydligt att laget inte är önskvärt i Borlänge?

– Det får stå för honom. Kommunen har ingen konflikt med Dalkurd och jag tänker inte lägga mig i deras beslut, säger Leif Lindström.

Han säger också att han känner sig besviken på lagets ledning.

– Jag tycker inte att det har varit riktigt schysst att sätta kommunen i den här pressade situationen. Dalkurd ska ha all heder för det de har gjort i Borlänge men finalen har blivit lite tråkig.

LÄS MER: Bekräftat: Dalkurd flyttar till Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.