Ett flertal gratis sommaraktiviteter arrangeras i Borlänge under sommaren. Foto: Arkivbild. TT

Gratisaktiviteter i Borlänge för barn och unga

Publicerad

De kommuner i landet som planerat att arrangera gratisaktiviteter för barn och ungdomar får ett ekonomiskt stöd av regeringen. Totalt förmedlar regeringen 200 miljoner kronor till kommuner runtom i landet. Borlänge står för ”Trevligt lov” – gratisaktiviteter för barn i åldrarna 6-15 år.

Sommarlovsstödet infördes år 2016 och ska erbjuda olika aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling. Trevligt lov i Borlänge står för innehåller bland annat judoträning, showdans, teater, och ridning.

”Varit mycket uppskattad”

I mars i år beslutades att de fria sommarlovsaktiviteterna skulle fortsätta även under sommaren 2019.

– Regeringens satsning har under fyra års tid nått ut på bred front och varit mycket uppskattad. Nästan samtliga kommuner i Sverige har tagit del av pengarna, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Idéen med det ekonomiska stödet är att skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund och främja integration. På Tjärna Ängar, Bullermyren och Jakobsgårdarna arrangeras det mellan veckorna 25-33 gårdslek för barn i åldrar 5-12 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer