Borlänges revansch: Prisas för ”Hellre ful och trevlig, än snygg och tråkig”

Uppdaterad
Publicerad

Borlänge kommun prisas för hur man kontrade utnämningen till Sveriges fulaste stad med orden: ”Hellre ful och trevlig än snygg och tråkig”.

Det var i höstas som folkrörelsen Arkitektupproret röstade fram Borlänge till Sveriges fulaste stad. Nu prisas kommunikationsavdelningen på Borlänge kommun av Sveriges kommunikatörer för hur man lyckades vända en ”befarad negativ nyhet till en succé”. Buskapet från kommunen löd: ”Hellre ful och trevlig, än snygg och tråkig”.

Näringslivschefen glad

Kommunikationsenheten vann i kategorin Bästa kommunikation offentlig organisation.

– Det känns jätteroligt att vi faktiskt plockade hem priset. Det var ju en rätt tuff utmaning när vi blev utsedda till fulaste stad, men att nu få ta emot ett pris för hur vi skötte det känns jättefint, säger Borlänges näringslivschef Angelica Ekholm.

Kolla på klippet och hör Borlänges näringslivschef Angelica Ekholm om hur det kändes att bli utsedd till Sveriges fulaste stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.