Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Borlängebon häktad för mord och mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som greps i fredags misstänkt för mord och mordförsök efter dödsskjutningen i Borlänge häktades idag vid Falu tingsrätt. Han häktas på den starkare misstankegraden men själv nekar han till brott.

– Den misstänkte blev häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök och det var ju det jag hade begärt, kommenterar vice chefsåklagare Kristofer Magnusson.

Falu tingsrätt omringades återigen av tungt beväpnade poliser, precis som vid häktningsförhandlingen mot den man i 35-årsåldern från Norberg som häktades för en vecka sedan.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

– Det är en säkerhetsbedömning som gjorts av polisen som jag förstår det, det är inte mitt beslut så jag kan inte ge någon närmare kommentar till det, säger Kristofer Magnusson.

Säkerheten var förstärkt runt häktningsförhandlingen i Falu tingsrätt. Foto: Bodil Ljunberg, SVT

Rätten gick på åklagarens linje och häktade mannen i 20-årsåldern som är bosatt i Borlänge. Själv nekade han till brott genom sin försvarare Carl-Oskar Morgården.

Kallade den ihjälskjutne för ”broder”

Den nu häktade mannen är bekant med både den man som sköts till döds i Kvarnsveden den 11 januari och den man som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök. I sociala medier har Borlängebon återkommande gånger kallat mordoffret för ”broder”.

Åtal ska vara väckt 4 februari för att sammanfalla med åtalet mot den andre häktade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

Mer i ämnet