Klebér Saarenpää. Foto: SVT

Saarenpää förlänger med Brage: ”Trivs väldigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Två framgångsrika säsonger hittills för Klebér Saarenpää hittills sedan ankomsten till IK Brage. Och fler kan det bli. Nu meddelar klubben att tränaren skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig ända till 2023.

I ett pressmeddelande säger Saarenpää följande om valet att stanna i Brage.

– Den största anledningen till att jag väljer att stanna är nog att jag trivs väldigt bra i IK Brages arbetsmiljö, där det är bra människor i hela klubben, som har ambitionen att göra saker och ting lite bättre, i rätt takt och ordning. Det möjliggör att vi inom sporten får rätt förutsättningar att utveckla och bygga vidare. Sen har vi skapat en väldigt bra träningsmiljö som ger spelarna det de behöver för att utvecklas vidare som individer och lyckas som grupp.

– Jag trivs bra i Borlänge och Dala-luften, med närheten till lugnet i naturen. Sambon bor ju kvar i Stockholm på grund av jobbet, så jag får lite storstadspuls när det behövs och passar i planeringen också.

Även sportchefen Ola Lundin är nöjd med förlängningen.

– Som nog alla förstår känns det väldigt bra att vi har kommit överens med Klebér att fortsätta arbeta tillsammans. Vi inledde vår gemensamma resa för snart två år sedan och på ett sätt är vi i början av vår process, samtidigt som vi på relativt kort tid har tagit stora steg. Men det är stora utmaningar som ligger framför klubben och även om Klebér hade ett optionsår över 2020 så var det självklart att titta på ett längre avtal för att tillsammans fortsätta jobbet med att utveckla IK Brage, säger Lundin i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.